Ιστορικό

H «Ξανθίππη» λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1974. Ιδρύθηκε  από τους αείμνηστους Σταύρο Τοπαλίδη και Στέλιο Ιωαννίδη και συνεχίζει έως σήμερα  ως φυσική συνέχεια των ιδρυτών της.

Κατά καιρούς έχουν απολαύσει τη θέα και τη γεύση (και το αντίθετο αν προτιμάτε) της «Ξανθίππης» ο Οικουμενικός Πατριάρχης, η πολιτική ηγεσία της χώρας, όλων των παρατάξεων, αλλά και καλεσμένοι από το εξωτερικό, Ολυμπιονίκες, ηθοποιοί, αθλητές, πνευματικοί άνθρωποι του τόπου. Η λίστα θα ήταν μακρά, αν θέλαμε να την καταγράψουμε, αλλά δε θέλουμε να κουράσουμε και να περιαυτολογούμε. Βέβαια όλοι σχεδόν οι πολίτες της πόλης και του Νομού μας και τους ευχαριστούμε πολύ, καθώς και πολλοί επισκέπτες της πόλης και του τόπου μας

Η τελευταία ανακαίνιση του χώρου, άρχισε το Μάρτιο του 2006 και ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο του 2006. Κράτησε 6 μήνες και ήταν ουσιαστικά ριζική, αφού άλλαξαν σχεδόν τα πάντα. Η επαναλειτουργία της με τη σημερινή της μορφή, άρχισε στις 18 Σεπτεμβρίου 2006.

Η κουζίνα, άλλαξε 100% σαν χώρος, έγινε σύγχρονη, με άρτιο εξοπλισμό και πιο λειτουργική για την εξυπηρέτηση του Εστιατορίου και του Café. Η «Ξανθίππη» λειτουργεί για πάνω από 30 χρόνια και έχει πολλούς φίλους οι οποίοι τη γνώριζαν ως επί το πλείστον για τα μαγειρευτά της πιάτα. Σήμερα «πατάμε σε 2 βάρκες» και έχουμε και τα μαγειρευτά μας πιάτα, αλλά και πιάτα πιο «εστιατοριακά» για να καλύψουμε κατά το δυνατόν περισσότερο, όλες τις απαιτήσεις των εκλεκτών μας πελατών. Το menu αλλάζει 2 φορές το χρόνο, με τη συνδρομή, φίλου, γνωστού  Σεφ από τη Θεσσαλονίκη και διαμορφώνουμε τη νέα κάρτα, πάντα με γνώμονα ότι πρέπει να καλύψουμε όλα τα γευστικά γούστα.
 
Όλα τα πιάτα του menu μας είναι σαν παιδιά μας και τα αγαπάμε όλα το ίδιο! Σίγουρά όμως ο κόσμος ξεχωρίζει το τζιεροσαρμά μας, τα σουτζουκάκια «ψείρες», το «Χιουγκάρ Μπαιεντί» και ίδιαίτερα τις ενότητες του menu με τις «Ξεχασμένες παραδοσιακές γεύσεις της Ξάνθης», τα «Απαγορευμένα», τα ethnic πιάτα, αλλά και τα επιλεγμένα  gourmet πιάτα.

Η κάβα μας είναι από τις πλέον πλούσιες με πάνω από 70 ετικέτες κρασιών, με ποικιλιακά κρασιά ελληνικά και εισαγωγής.

Όταν πάρθηκε η απόφαση να γίνει η τελευταία ανακαίνιση, οι ιδιοκτήτες έβαλαν το χέρι «βαθιά» στην τσέπη, γιατί ο στόχος ήταν και είναι στην κορυφή της πόλης να γίνει ένα κορυφαίο ατμοσφαιρικό μαγαζί, από όλες τις απόψεις, που θα «δένει» με το εξωτερικό περιβάλλον. Πιστεύω, πως ο συγκεκριμένος στόχος έχει επιτευχθεί και με τις επιλογές που αναφέρατε.

Πραγματικά, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή βράδυ, έχουμε ζωντανή μουσική με τους ήχους του πιάνου και είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου. Πιστεύω ότι «προσθέτουμε» στην ατμόσφαιρα του μαγαζιού και ο κόσμος ανταποκρίνεται θετικά σε ό,τι καλό, γιατί η ποιότητα είναι το επιδιωκόμενο σε όλες τις κινήσεις μας αλλά και του κόσμου.

Πιστεύω πως τα ατού τις «Ξανθίππης» είναι το χαμόγελο του προσωπικού της, η καλή σχέση και συνεργασία του προσωπικού μεταξύ του, που βγαίνει και προς τον κόσμο, η συνεχής προσπάθεια για βελτίωση των παρεχόμενων παροχών εστίασης, οι προσιτές σε κάθε βαλάντιο τιμές μας και η συνεχής προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε και να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας, πάντα με στόχο την ποιότητα σε ότι παρέχουμε στον κόσμο που μας τιμά με την παρουσία του.

H προσπάθεια αυτή δε θα σταματήσει ποτέ και η «Ξανθίππη» θα είναι πάντα στην κορυφή της πόλης και της προτίμησής του. 

 

"Η αρχαία Ξάνθεια"        

διαβάστε περισσότερα   

Menu Dowload

Κατεβάστε τα menυ σε μορφή PDF.

MENU
Το αναλυτικό μενού της Ξανθίππης.
Δημιουργική Κουζίνα
Νέες προτάσεις της κουζίνας μας.
 
WINES
Αναλυτικός κατάλογος της κάβας.
SUPERIOR
Επιλογές από τις βραδιές κρασιού.
ROOM SERVICE
Υπηρεσίες κατ'οίκον παράδοσης (delivery).